Farské oznamy (8.7.2024 – 14.7.2024) 

 

Farnosť Hradište pod Vrátnom

web: www.farahradiste.sk, email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., tel.:(+421) 34 6 581 236

8.7.

PONDELOK
(féria)

NEBUDE

18:00

9.7.

UTOROK
(féria alebo Augustín Zhao Ronga, kňaza a spoločníkov mučeníkov, l.s.)

Svätá spoveď od 17:30.

Za Božiu pomoc pre Annu Mrvovú

18:00

10.7.

STREDA

(féria)

NEBUDE

18:00

11.7.

ŠTVRTOK
(Sv. Benedikta, opáta Európy, sviatok)

Svätá spoveď od 17:30.

Svätá omša: Za Božiu pomoc pre rodinu Pagáčovú

18:00

12.7.
PIATOK

(féria)

NEBUDE

18:00

13.7.

SOBOTA
(féria alebo sv. Henricha alebo Preblahoslavenej Panny Márie v sobotu, l.s.)

Svätá spoveď od 17:30.

Svätá omša: Poďakovanie za deti a požehnanie celej rodiny

18:00

14.7.

NEDEĽA

PATNÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Svätá omša: + Miloslav Furko,

+ rodičia Anna a Martin

9:30

OZNAMY FARNOSTI

  1. Harmonogram svätých omší počas leta bude v utorok, štvrtok, sobotu a v nedeľu.

  2. Úmysly svätých omší zapisujem vždy po svätých omšiach tri mesiace dopredu. Úmysly svätých omší je možné nahlásiť aj na sväté omše, ktoré budem sláviť súkromne, ak daná osoba nepožaduje byť prítomná.

  3. Na výveske nájdete kontakt na mňa.

  4. Od pondelka 8. 7. 2024 bude spustená nová farská internetová stránka www.farahradiste.sk Oznamy budú aj naďalej dostupné aj na obecnej stránke.

  5. Ďakujem všetkým za milé privítanie a každú modlitbu za mňa.

 

OZNAMY BRATISLAVSKEJ ARCIDIECÉZY

  1. Pozývame mladých, ktorí chcú slúžiť vo farnostiach a spoločenstvách, prihlásiť sa na Bratislavskú animátorskú školu. Už 15. ročník tejto formácie mladých sa začne v októbri tohto roku. Viac informácií o obsahu a priebehu BAŠky, ako aj o spôsobe prihlásenia je na stránke www.mladezba.sk .

  2. Rímskokatolícka bohoslovecká fakulta UK v Bratislave otvára pre pedagogických a odborných zamestnancov v budúcom akademickom roku 2024/25 rozširujúce štúdium učiteľstva náboženskej výchovy. Dvojročné štúdium bude prebiehať v externej forme a umožní získať aprobáciu na vyučovanie predmetu náboženská výchova. Prihlasovať sa dá do konca augusta 2024. Podrobnosti sú na webovej stránke fakulty www.frcth.uniba.sk .

  3. Po piatich rokoch (2019) sa bude opäť konať Národný pochod za život, tentoraz v Košiciach v nedeľu 22. septembra 2024. V ostatných dňoch bol do farností doručený plagát a sprievodný list s pozvaním k duchovnej príprave, finančnej podpore a s informáciami o možnostiach angažovanosti za túto udalosť. Národný pochod za život pripravuje dobrovoľnícky tím, ktorý tvoria zástupcovia pro-life organizácií, pod záštitou KBS. Aktuálne informácie môžete sledovať aj na stránke: https://www.pochodzazivot.sk/ .

  4. Do Vašej láskavej pozornosti dávame webovú stránku venovanú blahorečeniu božieho služobníka Jána Havlíka, kde nájdete najnovšie informácie ako aj užitočné materiály pre farnosti k duchovnej príprave na slávnosť blahorečenia : https://www.janhavlik.sk/ .